Članovi Aero kluba „Bihać“ na tronu bosanskog neba

Proteklog vikenda je u organizaciji Vazduhoplovnog saveza BiH na Aerodromu „Urije“ u Prijedoru održan 10. jubilarni međunarodni „Blanik Kup Prijedor 2015.“ Radi se o takmičenju pilota jedrilica u preciznom slijetanju sa jedrilicom Blanik L-23. U izrazito jakoj konkurenciji 35 takmičara iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Bosne i Hercegovine piloti Aero kluba „Bihać“ su ostvarili zapažene rezultate.

Na nivou Federacije BiH u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto sa 385 negativnih poena zauzeli su Adi Vaizović i Jusuf Midžić, dok su treće mjesto sa 10099 negativnih poena zauzeli Aladin Mujagić i Ibrahim Topić.  U pojedinačnoj konkurenciji  prvo mjesto sa 99 negativnih poena zauzeo je Ibrahim Topić, dok je treće mjesto sa 150 negativnih poena zauzeo Denis Prošić.  

Na nivou Bosne i Hercegovine i međunarodnom nivou u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto sa 385 negativnih poena zauzeli su Adi Vaizović i Jusuf Midžić, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Ibrahim Topić sa 99 negativnih poena ubjedljivo zauzeo prvo mjesto i time postao sveukupni pobjednik „Blanik Kupa Prijedor 2015.“.